RSS icon Bullet (black)
 • Transgenus – Radiointervju och Dataintrång

  Posted on mars 24th, 2010 Transgenus No comments

  Polisanmälan mot Matte Matik gällde förvånande nog dataintrång. ”För dataintrång döms den som olovligen bereder sig tillgång till en uppgift som är avsedd för automatisk behandling eller olovligen ändrar, utplånar, blockerar eller i register för in sådan uppgift…”.

  Intressant brottsrubricering. Jag hade uppfattat det som att anmälaren hade talat med jurist innan anmälan gjordes, frågan är om juristen verkligen står bakom den brottsrubriceringen, särskilt med tanke på att det finns Falsk angivelse och Obefogad angivelse.

  Kjell Carnbro, chefredaktör på Sundsvalls Tidning, blev intervjuad i radio och nämnde bland annat: ”Ja, alltså jag är ingen expert i sammanhanget. Jag inser att den här Transgenus-motorn då som jag gissar har tillkommit då för att peka på vissa saker, den är kanske inte brottslig. Men det faktum att man har manipulerat artikeln och sen har spridit den och gett sken av att det skulle vara en orginalartikel hos oss, det är det jag vill ha prövat.”

  Intressant?

   

  3 responses to “Transgenus – Radiointervju och Dataintrång” RSS icon

  • Matte, jag fick en liten idé om en website som du kan tjäna dundermillioner på nu när det är så trendigt att bryta mot normer… För vad behöver man egentligen om man är en riktig normbrytare som vägrar att fastna i invanda mönster? Jo, en ”norm-scheduler”! En liten app som slumpmässigt väljer nya normbrytande aktiviter, klädsstil, sexuella läggningar, dieter, ismer, hårfrisyrer osv – varje dag! På så vis kan man aldrig fastna i ekorrhjulet….

  • Hej Matte,

   Faktastiskt intressanta resultat man får av transgenusmotorn! En fundering jag har är dock om du inte skulle kunna få välja ett utökat alternativ, där man även bytte ut andra typiska könsstereotypa ord också. Tex:

   gubbvälde=>kärringvälde
   gubbig=>kärringaktig
   gubbsjuk=>gumsjuk
   osv?

   Dessutom borde man kunna byta ut åldersbestämningen på samma sätt som vissa gör i media. Nu gäller i viss media ungefär:

   kvinnor 70år: tanter

   män 25 år: gubbar

   Man skulle kunna ”vända” på dessa tabeller så att säga.

   Skulle vara mycket kul att se vad man får för resultat på typiska artiklar i dagspressen!

   Tror du det skulle vara möjligt att snickra ihop ett sådana alternativ?

   Tack!

   /Lotus

   • Hej igen Matte,

    Tabellen över ålderbestämningen blev konstigt formatterad tror jag. Provar igen:

    Kvinnor under 15 år: flickor
    Kvinnor mellan 15 till 35 år: tjejer
    Kvinnor mellan 35 till 70 år: kvinnor
    Kvinnor över 70år: tanter

    Män under 15 år: pojkar
    Män mellan 15 till 25 år: män
    Män över 25 år: gubbar

    Man skulle kunna ”vända” på dessa tabeller så att säga. Kanske svårt att göra det ”automatiskt” i en konverteringsmotor dock inser jag nu i efterhand? Men man kanske skulle kunna göra en sådan här konvertering:

    flickor=>tjejer
    tjejer=>kvinnor
    kvinnor=>kärringar

    killar=>pojkar
    män=>killar
    gubbar=>män

    Kan det funka? 😉

  1 Trackbacks / Pingbacks

  Leave a reply