RSS icon Bullet (black)
 • Rekordförsök i bloggskapande

  Posted on mars 15th, 2010 Transgenus 5 comments

  Jag fick reda på Matte Matiks problem sent under kvällen igår efter att jag läst slicedlimes inlägg om problemet. Jag hade tidigare själv inte hört talat om transgenusmotorn även om jag följer genusdebatten.

  Tack vare Loopias automatiserade domänhanteringstjänst registrerade jag och aktiverade domänen transgenus.eu direkt. Genom Loopias One-click-installer installerade jag senaste versionen av WordPress som är en utmärkt anpassningsbar CMS-plattform som alla kan använda, och därefter var det lätt att flytta flytta över och sätta upp funktionaliteten. Loopia tillhandahåller också den enklare media-optimerad server-funktionen Loopia Autobahn som de har föranpassat wordpress att använda. Det innebär att wordpress-filer som inte behöver processas kan laddas mycket snabbare från en separat server för att minska belastningen på UNIX-servern. Loopia beskriver det hela i Snabba upp WordPress med Autobahn.

  Då Loopias UNIX-servrar naturligtvis stödjer Python modifierade jag slicedlimes wrapper-skript så att Mathias python-skript kunde anropas direkt med viss modifikation. Jag såg till att skriptet tog argumenten från GET/POST-variabler istället för att gå via system().

  Den större delen av natten har dock lagts på att hitta lämpligt grundtema sidan kan använda, vilka tillägg som man borde använda, och vilken information som borde vara relaterad till själva funktionen samt själva händelserna som ledde till att jag drog igång den här sidan trots att det finns andra som redan har dragit igång tjänsten.

  Min tanke är också att tillhandahålla en miljö för utveckling av transgenus som Mathias efterfrågade.
  Förslag på hur man kan vidareutveckla sidan tas tacksamt emot.

  Jag tror inte det är något värdsrekord i att skapa och aktivera en sida med funktion, men normalt lägger jag mycket mer tid på förarbetet än jag gjort nu. För transgenus måste vara tillåtet. Man måste kunna använda satir för att kritiskt granska medias och debattörers artiklar utifrån olika genusperspektiv. Upphovsrättslagen finns inte till för att skydda diskriminering oavsett hur dold den diskrimineringen är.

  Det kommer ett val i september, se till att då använda din röst väl.

  Intressant?

  Bloggar etiketter:

   

  3 responses to “Rekordförsök i bloggskapande” RSS icon

  • Php-patchen jag gjorde är också ett uselt ”10 minuter på lunchen” hack. Jag föreslår att vi lägger upp nuvarande source på antingen bzr eller sourceforge. Gör om konvertering-arrayerna till antingen json eller xml så dom blir språkoberoende. Efter det skriver vi php och python versioner som hanterar encoding och fixat trasiga urler.

   Nått som hade varit jävligt coolt vore att sätta upp en transgenus RPC så folk kan skriva klienter till vilket system som helst (Firefox plugin kanske? ;) )

  • Jag föreslår ett tillägg i skriptet, så att alla förekomster av ‘Margareta Winberg’ i texten förkortas till Margarinberg. Givetvis i syfte att spara textutrymme, all annan tolkning vore otillständig.

  2 Trackbacks / Pingbacks

  Leave a reply

Bear