RSS icon Bullet (black)
 • Planer för transgenus

  Posted on mars 17th, 2010 Transgenus No comments

  För att verkligen sprida transgenusmotorn behöver det finnas enkla sätt för alla att lägga in och använda transgenusmotorn.

  Ett första steg var att skriva om delar av motorn och ta bort kravet på python eftersom det tyvärr är få webbhotell som tillhandahåller python. Andra steget var att tillhandahålla en möjlighet för programmerare att få tillgång till att ändra koden, och det är uppfyllt i och med launchpad-uppläggningen. Tack vare Paranoianormal är båda dessa avklarade.

  Hur går vi vidare härifrån?

  • För att använda sig av launchpad rekommenderas Bazaar.
  • Fraser i XML
   Jag tänker separera själva fras-hanteringen till separata XML-filer för att förenkla uppdateringar. I samband med det kommer jag förhoppningsvis lägga in stöd för att byta plats på genus-ord rakt av.
  • Förbättra PHP-motorn
   PHP-motorn behöver bli minst lika bra som Python-koden för att den ska kunna användas överallt.Python har bland annat inbyggt stöd för att matcha ord som PHP tyvärr saknar.
  • Språkmöjligheter
   Se till att det är möjligt (och enkelt) att översätta gränssnitt och fraser.
  • WordPress-widget
   För att det verkligen ska bli lätt att sprida motorn bör det gå att installera den som widget i befintlig WordPress-installation.
  • JS-motor
   Det vore också bra att ha en helt klientbaserad variant, möjligtvis baserad på jQuery. Då skulle motorn inte ens vara en proxy.
  • Firefox-plugin
   Genom att tillhandahålla webbläsar-plugin blir det mycket enklare att kritiskt granska artiklar när man precis har läst dem.

  Tyck till om listan. Låter det rimligt? Ordningen är inte helt rätt eftersom man kan förbättra koden efter att man har tillhandahållit widget, men det är ungefär så jag har tänkt.

  WordPress har som krav att det är minst PHP 4.3, men eftersom det rekommenderas att man använder PHP 5 kommer jag nog att använda SimpleXML om inte någon har något bättre förslag.

  Uppdatering 21 mars: JS-motor och Firefox-plugin publicerade och jag har länkad in dem.

   

  5 responses to “Planer för transgenus” RSS icon

  • Jag gjorde om fraserna till JSON. Därifrån är det inte lång från att göra en js-motor. XML krånglar nog mest till det.

   Hur menar du med ”Python har bland annat inbyggt stöd för att matcha ord som PHP tyvärr saknar.”
   PHP har bra innbygt stöd för regex, något som jag ”stängde av” eftersom jag prioriterade att få upp en fungerade version asap. Men det är lätt att göra om. 🙂

  • Hej! Kul att du tar det hela vidare. Jag funderar bara över det du skriver med JS-motor och helt klientbaserad variant. Är det ens möjligt att göra detta i en browser? Tänker mig att det skulle vara enkelt att skapa sajter för fishing om man i en webbsida enkelt kan inkludera en annan och göra en enkel ändring som gör att t.ex. användarnamn och lösenord skickas till en tredje part.

  • Har gjort ett firefox-plugin!

   https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/103990

   (eller http://transgenus.kratern.se/firefox/transgenus.xpi om ni inte har något konto hos mozilla)

   ztripez: Checka in på bazaar?

  Leave a reply