RSS icon Bullet (black)
 • Bloggsvärmen stödjer Transgenusmotorn

  Posted on mars 15th, 2010 Transgenus No comments
  • Medborgare X skriver om Att tysta en genuskritiker
   ”Genom att byta ut ord som ”män” mot ”invandrare” eller ”judar” kan man hjälp av detta lilla verktyg enkelt undersöka om artiklarna följer de pressetiska riktlinjerna att inte skriva diskriminerande texter genom att använda sig av stereotypa schabloner.”
  • Oscar Swartz sammanfattar situationen med Transgenusmotorn skakar Uppsala
   ”Bryter Google Translate mot upphovsrätten? Jag har faktiskt aldrig funderat på det utan har bara sett det som en bekväm och briljant tjänst som möjliggörs av nätet. Men de modifierar ju faktiskt ett verk och överför det till mig. En översättare har en självständig upphovsrätt till sin översättning men behöver originalförfattarens tillstånd.”
  • Ershag skriver Med upphovsrätten som vapen
   ”Det jag finner anmärkningsvärt är att en tidnings chefredaktör använder upphovsrätten för att tysta en meningsmotståndare. ”
  • Peter Karlberg påpekar att det är Upphovsrätt använd för att tysta
   ”Lars Nilsson anklagar skaparen av Transgenus för upphovsrättsintrång då någon/ra använt transgenusmotorn på material från UNT. Tillräckligt korkat för att UNT bör undvikas så långt möjligt.”
  • Opassande Emma skriver om motsvarande beteende i liknande tjänster
   ”Det viktiga att förstå är att verktyget INTE PÅVERKAR originalets innehåll, utan tillhandahåller ett sätt att förändra innehåll tillfälligt och framför allt på annan plats. I mina ögon samma sak som att kunna förändra storleken på texter på sidor, för de med synnedsättning, ungefär. Inget som vi andra påverkas av, helt enkelt.”
  • Magnus Brahn hänvisar till modern satirkultur
   ”Konstigt att dessa gammalmedia inte förstår den långa traditionen nätet har av parodi och satir, se t.ex. The Onion eller Killinggänget.”
  • Futuriteter tycker att Sundsvalls tidning gör bort sig
   ”Om jag nu vore sådan att jag för personligt bruk vill byta ut alla gemener mot versaler när jag läser sundsvalls tidning, är det då upphovsrättsbrott och förvrängning? Den här tjänsten fungerade inte annorlunda än vilken webproxy eller översättningsprogram som helst. Inget har lagrats där, vare sig originalartiklarna eller resultaten.”
  • Tanja Bergkvist skriver om att Transgenusmotorn polisanmäld
   ”Genom att systematiskt byta ut ’kvinnor’ mot ’svenskar’ och ’män’ mot ’invandrare’ kan man illustrera och tydliggöra hur vissa artiklar egentligen låter, bortom den hjärntvätt som förblinat oss idag vad gäller framställandet av könskollektiven. ”
  • Aktivarum anser att Matte Matik råkat ut för årets dummaste polisanmälan
   ”Den genusetniska paradoxen påpekade vi senast i detta inlägg angående GW Perssons attack på sverigedemokratisk användning av statistik.”
   

  1 responses to “Bloggsvärmen stödjer Transgenusmotorn” RSS icon

  • En stor applåd! Naturligtvis ska det inte vara möjligt att tysta en kritiker med hänvisning till upphovsrätten. Transgenusmotorn är ett ypperligt litet verktyg för att avslöja den misandri som allt för ofta förekommer i gammelmedias artiklar och rapportering.

  2 Trackbacks / Pingbacks

  Leave a reply